ODEN

I början av juni 2016 så fick vi äran att se efter Bobo en vecka . Vi körde rätt hårt med honom och började omgående att träna viltspår. Eftersom Bobo inte gjort något sådant innan var han väldigt fundersam över vad det här var för tok. Men en duktig liten grabb som efter ungefär en vecka var redo att testa på ett anlag tyvärr råkade en underbara rådjursgrop komma i vägen så vi drog över tiden och anlaget blev inte godkänt. MEN Bobo visade verkligen framfötterna och kommer att bli suverän spårhund i framtiden!! Husse och matte tar nu över och fortsätter med detta.

Bobo har vuxit upp till en varmhjärtat kille med lite väl mycket dominansbeteende. Men med lite styrhjälp är det inget problem. Omhändertagande och underbar på alla sätt och vis!!

Oden eller Bobo som han heter har ett bra liv hos sin familj i Stockholm!!

Han har ärvt omhändertagande efter mamma Freja utöver den vackra vita fläcken på bröstet :). Han tar hand om stöttar, vaktar och tröstar sin familj vilket gör oss uppfödare mycket glada!!

Familjen beskriver Bobo så vackert med orden: Gossig, lekfull/nyfiken, glad och trygg! Och det är ju precis som en tax ska vara, åtminstone som vi här tycker!! Och att han har en tjejkompis är ju kanonbra!!

Vi är otroligt stolta över våra fina valpköpare som gör så fint arbete med Bobo!!

Oden, en lugn och matfrisk kille. Foto 5/1 2014. Vägde 240 gram vid födseln och idag 9 dagar gammal väger han 588 gram. Vinglar efter mamma Freja på fyra mycket ostadiga ben om hon försvinner till annan del av bädden 🙂

Vem är Oden?

Ja nu har dom verkligen börjat visa sina ”hundligheter”Cool

Oden är kullens buse. Så fort han får chansen försöker han smita iväg på äventyr. Han är inte rädd för någonting utom husses nysningar Ler stort. Han smiter bakom saker, under saker och över saker. Han försöker förtvivlat ta sig till pappa Rex som inte alls vill vara med om något sådant så pappa Rex tar svansen mellan benen och piper iväg. Numera direkt han ser Odens lilla nos sticka fram bakom gallret, han vet vad som väntar då haha. Oden är inte den som först börjar att bråka men om syskonen ger sig på honom så bangar han inte för lite slagsmål. Han vill dock helst ut och upptäcka världen.

Mat är otroligt gott, men man hinner inte stå still och äta färdigt, världen kan ju försvinna under tiden :). Så han springer alltid iväg några varv och kommer tillbaka till maten sen.

Om man sätter sig ner nära Oden kommer han springande och vill bli upplyft. Han kurar gärna men han vill även få möjlighet att se på stora världen från famnen.

Han är klockren med att gå ur sovbädden och kissa och bajsa. Däremot är han omöjlig att få att sova om han inte är helt slut av alla äventyr. Så fort syskonen somnat brukar han försöka smita iväg en stund i lugn o ro. Han älskar att klättra upp och över saker och är övertygad om att det finns mjölk i mattes näsa bara man tuggar tillräckligt.

Det finns gott om små sylar i Odens mun och de märks bland annat på mamma Frejas blåa tissar och mattes onda stortåLer stort