Freja är parad.

J (g) Frk-Fröjd´s Freja är parad med J (g) SE U(V)CH, SE VCH Eiarö Rustibus ”Bosse”.

OM det resulterar i valpar beräknas dessa födas v.11 med leverans v.19/20

LÄS MER HÄR:

Bosse har liksom Freja mycket jaktstarka linjer. Om parningen faller väl ut är det en mycket spännande sammanföring av gamla långlivade starka Svenska/Nordiska jaktlinjer som oss veterligen inte förts samman tidigare. Förväntan ligger högt på att få avkommor med både stort grytintresse samt stort drevintresse. Givetvis med de allra bästa psyket och underbara familjemedlemmar!

Bosse och Freja är i stort sett trimfria. Freja är helt trimfri medan Bosse behöver trimma jaktranden mellan varven. Båda har underbart psyke med gott om egen vilja.

Bosse är tyvärr bedömd som föreliggare på grytanlagsprov. Men protokollet visar tydligt att han jobbar som sprängare. (se nedan)

Detta är Frejas 4:e kull och hon har i de 3 tidigare kullarna lämnat avkommor med tidig och stor jaktlust. Grytintresset har funnits med men varit relativt enkelt för de valpköpare som inte önskat att jaga gryt att avleda. Samtliga avkommor har suveränt skall, några dubbelskall, bra sök och bra förföljande. Samtliga avkommor är fantastiska familjemedlemmar som enkelt anpassar sig till allt från att åka segelbåt över Östersjön till att åka släde efter skoter till att bara hänga med familjen framför tv:n. Pondus och skärpa är följt av en vilja att vara tillags. Men de har också en otrolig egen vilja, gott självförtroende och gillar att ifrågasätta 😉.

 

PS Vi väljer inte köpare efter kölista utan efter vilka vi tycker stämmer bäst överens med våra mål för vår uppfödning samt där vi känner att valpen får det som absolut bäst – så man vinner inget på att höra av sig i alldeles för god tid. Bäst är att vänta och se ifall det är valpar på gång alternativt vänta tills valparna är födda DS

 

Stamtavla valp
Eiarö Rustibus protokoll godkänt anlag gryt

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.