Skogsvettens Troja

Troja som kallas för Trixie har genomfört BPH och vi är så superstolta över denna fina tjej och hennes matte och husse!!

Vi tycker att mentalbeskrivningar är superviktigt för även om vi själva är rätt bra på att se våra egna taxars för och nackdelar mentalt så blir det en helt annan sak att genomföra beskrivningen (OBS! BPH är en beskrivning, inte ett test, inte ett prov, man kan inte ”få utmärkt resultat” eller ”katastrof resultat” man kan inte ”klara” eller ”inte klara” beskrivningen ur beskrivarens synvinkel. Det är en beskrivning av hur hunden agerar och fungerar i psyket helt enkelt. Sedan finns det vissa rastypiska saker man vill se ex hos taxen dådkraften, modet och förmågan att snabbt släppa problem och gå vidare liksom nyfikenheten. Hos andra raser vill man se lekfullhet och följsamhet därav kan man inte bli godkänd eller icke godkänd. Det är upp till oss som har rasen att tolka resultatet. )

Tyvärr har taxarna inte nått 200 individer än vilket krävs för att få någon form av säkerhet i statistiskt underlag över hur taxen är mentalt idag.

Hos oss har alla våra egna taxar genomfört BPH förutom Athena som kommer att göra det nästa år. Trixie är den andra med prefixen Skogsvettens som genomfört det, den andra är Hera. (Våra övriga heter ju inte Skogsvettens men Rex, Freja och Saga har givetvis blivit beskrivna).

Vi är mycket mycket glada över att underbara Trixie nu har sin beskrivning på papper och såklart på SKKs avelsdata sida. Det underlättar för oss att se om vi tänker rätt vid aveln. Det underlättar för framtida avel och det säger en del om vad vi strävar emot. Givetvis krävs det att valpköparen hela tiden bygger på den grund vi levererat. Vi kan absolut inte ta åt oss någon ära för allt det arbete som våra härliga valpköpare genomför. Vi levererar en genomtänkt grund sedan hoppas vi på att vi valt rätt valpköpare så att de fortsätter så som vi önskat och i Trixies fall så har hennes matte och husse levererat många gånger mer än vi någonsin kunnat drömma om!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.