Valpar planeras

 

Vi kommer att göra en omparning mellan Athena och Thyros på Athenas vårlöp någonstans mellan v. 16 och 20 skulle vi tro.

Vi förväntar:

- Enorm jaktlust både över och under jord med rovskärpa och tankeverksamhet! 

- Supermentalitet

- Bra päls och utseende

- Starka och smidiga kroppar

- Roliga, trevliga och underbara kompisar i hemmet

 

 

Bild1

Denna kombination har inte korsat varandras linjer sedan 1950-talet. De har sedan en gemensam stamfader född 1886 så det finns ingen inavelsrisk.

I kombinationen finns de bästa av de bästa taxarna som Sverige, Danmark, Tyskland tagit fram liksom en hel del Finska och Norska stjärnor. 

I denna kombination förväntas en enorm jaktlust, men vi uppmanar till att inte låta taxen jaga för ung, det leder oftast till problem! Mycket skogsvana och att i koppel få skälla rådjur är helt ok, men släpp inte för tidigt och skjut absolut inte för tidigt! Valpar ur första parningen av denna kombo har skällt rådjur 3,5 månader gammal!

Vi avlar på mentalt starka taxar med rovdjursskärpa (grytintresse) det har man glädje av även om taxen bara ska jaga drev. Skärpan kan användas av en  tax med rätt mentalitet till att hantera att det dyker upp vildsvin i skogen, hålla avstånd, avstånd avstånd! Gäller även älg och dovhjortsflockar. 

Våra taxar är tuffa och självtänkande i skogen och de jagar allt som rör sig. Lillan fångar småfåglar i luften..  De får och de kan.

I hemmet är de mysgrisar, av och till högljudda mysgrisar men att krypa upp i knä och bara vara är något av det bästa de vet.

Athena är en modell stor tax men med alla de bitar vi vill ha. Hon har en fantastiskt dubbeltonigt drevskall. Mycket bra sök, bra förföljande och framför allt otroligt bra samarbete med främst husse i skogen. Hon ropar och frågar var han är, han svarar. Hon ropar och talar om vart hon är. Efter inkallning går hon lös brevid husse till bilen.

Thyros är en mindre modell av tax, han kommer från dvärgföräldrar (jagande sådana sedan generationers generationer, hans mor är bland annat godkänd för jakt på vildsvin). Enligt vissa utställningsdomare är han skitsnygg enligt andra not so much, enligt oss givetvis skitsnygg. Han har ett starkt grytintresse men får i första hand roa sig med drevjakt nu. Lite för mycket sten i Småland... Inte mycket intresse för grävling men för räv, rimligt då hans föräldrar bara jagar räv i gryt. Båda driver också ovan jord. Han har ett mycket bra skall, mycket bra sök, inte riktigt lika bra kontakt i skogen men han kommer fint på inkallning. Han är ung än. Han är av rymmartyp och kan både klättra över stängsel och under. Men han kommer alltid hem igen och då vill han kramas :D

Båda har rejält med pondus och är fruktansvärt envisa. De har båda kanonpäls som måste trimmas. De rör sig smidigt, vackert och relativt snabbt över vilka marker som helst. Just vår jaktmark är eländig med mycket ris, taggbuskar, sten och nervälta träd. Det krävs bra mycket snö för att stoppa jakten och när de inte längre tar sig fram bör man av djuretiska skäl ändå inte jagar rådjuren.

 

 

 

Vi började denna kennel med Athenas mormor och morfar som vi ägde båda. Morfar Rex lämnade oss nyligen i stor sorg och förtvivlan, han var en oerhört mentalt stark och stabil tax som utmanade vargen som smög runt vårt förra hus när mormor Freja löpte. Rex var en ren drevtax men han jagade istället allt som kunde springa. Han hade en pondus som satte alla andra hundar på plats men skulle ha dött på fläcken för sina tikar. Det märks på både Thyros och Athena att de vuxit upp med honom. Freja var i princip en ren gryttax, hon var en "göra först tänka sen" spralletax men klockren i gryt där hon ALDRIG gjorde sig illa, däremot plockade hon ut grävlingar backandes! Hon var främst en sprängare och sprängde räv, så stå och skälla grävling var helt enkelt inte hennes grej. Freja styrde denna flock med järntass och ingen vågade någonsin ens tänka tanken på att mopsa mot henne. Samtidigt så var hon en mycket mycket omtänksam mamma och mormor som alltid tog hand om de sina. Athena har väldigt mycket av detta, hennes mor Hera och hennes dotter Lillan än mer.

 

Athenas mamma Hera är den mest stabila tax som går att finna. Hon är lugnet själv, tålamod till max och så otroligt snäll så det är obeskrivligt. Men hon är nu högsta hönset och det vill Athena också vara. Hera är inte heller den som backar om hon blir alltför utmanad så de två har sitt umgänge med galler mellan! 

 

 

 

 

OBS! VID INTRESSE LÄS ALLA UNDERSIDOR TILL DENNA OBS!

* KÖPA VALP HOS OSS

* KÖP & LEVERANSVILLKOR

* INTRESSEANMÄLAN VALP

 

VID FRÅGOR RING ROBBAN 0707279703

 

 

 

 

Vi föder upp taxar till jakt och säljer till jägare med hunden som familjemedlem.

 PS  Vi förbehåller oss alltid fri prövningsrätt. DS

Vid intresse vänligen fyll i intresseanmälan.

'**********HÄR*********

 Om du INTE får upp något meddelande om att din anmälan är skickad så har hemsidan krånglat alternativt att du inte fyllt i alla uppgifter. Du får då gärna istället skicka svar på frågorna (ungefärligen du behöver inte komma ihåg allt i detalj) till mail: skogsvettens@gmail.com    

För mer info ring gärna Robban på tele 0707279703

 

För att vi ska ta Din intresseanmälan på allvar så SKA Du ha läst på om vår uppfödning. Du ska känna att den känns rätt för Dig!

 

MAIL/SMS som går till en stor hög olika uppfödare kommer inte att besvaras. Mail/SMS om helt andra typer av tax än vad vår uppfödning är inriktad mot (ex kanintax av viss färg för sällskap och liknande) kommer inte att besvaras.

 

OBS LÄS SAMTLIGA UNDERSIDOR TILL DENNA SIDA OBS