Valpar väntas

 

VALPAR VÄNTAS RUNT V. 25

Parning har skett mellan:

SE48025/2017 J Skogsvettens ATHENA

och (klicka på deras namn för mer info)

SE29037/2021 Höjsletgaard's THYROS

 20230420_141146

20210503_10295220210706_191718 - kopia

PROVPARNING

Provparningen (klicka ovan) är SKK:s data med inlagda titlar på Thyros närmsta släkt. Tyvärr lägger inte SKK till dessa titlar.

I Athenas stamtavla finns i princip alla de stora legenderna från taxvärlden. Några har hon dessutom gemensamt med Thyros! Deras stamtavlor har vi nu "forskat" fram så att vi kan följa dem till en gemensam stamfader född 1886!! Vi kan nämna omtalade taxar såsom Fantom Gay, SE J(DG)CH Bomm, SE J(G)CH Mariebergs Fantom, SE J(D)CH Röjsjöskogens Bull, Bürschel von Köningshufen, SE U(D)CH SE J(D)CH Mariebergs Mursch, SE&NO U(G)CH INT U(G)CH Barsskogens Mond. SE J(D)CH Mariebergs Ess, SE J(D)CH Mariebergs I-Scott. 

Athena är en "jaktidiot" som är grymt envis. Hon har ett mycket vackert flertonigt skall och hörs över långa vidder. Thyros är likaså lite av en jaktidiot och ger sig inte i första taget. Båda har underbart samarbete med föraren i skogen och kommer på inkallning så länge det inte är fullt drev. De har jättebra återgång och svarar i skogen. 

Detta är två riktigt duktiga jakthundar med supermentalitet. Båda jagar det som rör sig ungefär. Även om Athenas favorit numera är rådjur så tar hon både gris, hare, räv och älg om det inte finns rå för dagen.

Thyros föredrar rå och gris men gillar även räv och har starkt grytintresse vilket han givetvis får använda! 

Athena är modell större tax även om hon är proportionerligt byggd så ligger hon utanför den egentliga viktskalan, men då Thyros istället ligger i den undre delen av viktskalan för normal tax så förväntar vi oss att valparna bör ligga inom normen. Athena har betydligt mindre taxar i sina linjer de stora är få men slog igenom i hennes fall. Thyros har en blandning av normal och dvärgtaxar i sina linjer (rikligt jaktmeriterade från Danmark och Tyskland) så vi förväntar oss en rimlig storlek men säker kan man aldrig vara till 100 %.

Däremot vet vi att valpar ur denna kombination har alla förutsättningar för att bli kanonhundar i skogen och hemmet! Vad man än vill jaga med sin tax. Vi förväntar oss en superstabil mentalitet. 

Thyros är inte ögonlyst ännu, det är bokat till slutet av juni men vi har ingen anledning att förvänta oss något tok där. Han är däremot fri från anlag för PRA-CRD (dagblindhet hos tax, den vanligaste PRA formen) och fri från anlag för OI. Athena är ögonlyst ua och hon är DNA testad för PRA-CRD och är fri. Detta innebär att avkommor inte kan få PRA-CRD. 

Athena är BPH beskriven med mycket fin beskrivning. Läs gärna mer på deras egna sidor som skall vara länkade i deras namn högst upp.

 

 

Vi föder upp taxar till jakt och säljer till jägare med hunden som familjemedlem.

 PS  Vi förbehåller oss alltid fri prövningsrätt. DS

Vid intresse vänligen fyll i intresseanmälan.

'**********HÄR*********

 Om du INTE får upp något meddelande om att din anmälan är skickad så har hemsidan krånglat alternativt att du inte fyllt i alla uppgifter. Du får då gärna istället skicka svar på frågorna (ungefärligen du behöver inte komma ihåg allt i detalj) till mail: skogsvettens@gmail.com    

För mer info ring gärna Robban på tele 0707279703

 

För att vi ska ta Din intresseanmälan på allvar så SKA Du ha läst på om vår uppfödning. Du ska känna att den känns rätt för Dig!

 

MAIL/SMS som går till en stor hög olika uppfödare kommer inte att besvaras. Mail/SMS om helt andra typer av tax än vad vår uppfödning är inriktad mot (ex kanintax av viss färg för sällskap och liknande) kommer inte att besvaras.

 

OBS LÄS SAMTLIGA UNDERSIDOR TILL DENNA SIDA OBS