Blogg

En liten ängel😭💔

2021-10-28 17:41 | 0 kommentarer

Lilla Ladgerta for över regnbågsbron idag, hon har varit svag och inte gått upp i vikt men i samråd veterinär valde vi att försöka kämpa på med matning, hon kunde tyvärr inte dia av sig själv längre. Men så idag gav hon upp i mattes händer. Hjärtat är krossat💔. 

 

Tack och lov är de 4 syskonen väldigt pigga och helt friska. 


Valpar födda🥰

2021-10-17 13:52 | 0 kommentarer

Imorse mellan kl 04.00 och 06.55 föddes Skogsvettens Skade, Nanna, Beowulf, Trud och Lagherta 🥰.

e Heavenly Hunters Sixten u. Skogsvettens Hera 

Förväntas mycket jakt & mycket bra psyke.

 

20211017_134822


Länge sedan

2021-08-14 11:52 | 0 kommentarer

Hinner inte riktigt med! Semestern tog slut på 5 minuter känns det som.

Rust pågår, löp pågår, lilleman har anpassat sig fantastiskt bra och är som om han alltid varit en del av flocken .

Rex har för första gången i sitt liv en hjärna trots löp. Tänk att han lärt sig till slut... tog bara 12 år

Visst gråter han lite men det går inte ens att jämföra! Dessutom är han otroligt snäll mot Thyros trots att Thyros också reagerar på löpet. Rex äter och alla tikar som inte löper kan gå in till honom utan att han försöker sätta på dem också.

För oss är det helt otroligt vad duktig Rex har blivit!!

I övrigt är det nedräkning till jaktstart! Athena visar tydligt att det här inte alls är skojigt när hon inte får springa lös!! 

Hösten kommer att bli otroligt spännande när Thyros ska jagas in också! Första gången för oss som vi får jaga in en unghund i rätt ålder utan att det står en varg runt knuten! Vilken lyx för honom och vilket försprång han får mot resten som hela tiden har fått anpassas efter om det ö.h varit möjligt att bli släppt. 

Ja Athena förlorade ju bara en säsong där uppe, den säsongen gick det inte att släppa någon alls, så hon fick ändå ett rejält försprång mot resten.

Men skillnaden är som natt och dag! Och visst, det rör sig enstaka vargar här nere också, men de står inte typ bakom varje buske, de har inte ändrat på rådjurens sätt att bete sig och risken är trots allt minimal att något ska ske som är vargrelaterat just här (säger jag väl medveten om att en Beagle blev vargdödad ca 5 km härifrån första vintern vi bodde här). Det går nog aldrig att beskriva korrekt nog hur känslan skiljer sig mellan att försöka våga släppa där uppe och här nere. 

Skulle nu någon vilja börja diskutera alla andra hundratusen faror som finns för en jakthund så kan ni lägga av direkt. Vi vet givetvis om dem och är mycket väl medvetna, det går ändå inte att jämföra med att släppa tax i vargaland.

 


Välkommen Højsletgaard's Thyros hem till oss

2021-04-20 14:09 | 0 kommentarer

Nu är han här!!!

Thyros från kennel Højsletgaard i norra Jylland. Som vi längtat!!! .

En underbar liten kille, strävhårig dvärg, svart med tan 15 veckor gammal, med en stamtavla fylld av bruksvinster och brukschampionat! Alla aktivt jagande dvärgar både över och under mark!

Thyros mamma har även fixat godkänt på vildsvin. 

Det här kommer att bli kanonbra!! 

Bild1


Uppdatering

2021-04-07 14:30 | 0 kommentarer

Förhoppningsvis har vi nu kontaktat samtliga valpspekulanter och uppdaterat om läget på "Kenneln utan valpar". 

Risken är dock stor att någon ramlat mellan stolarna och vi ber tusen gånger om ursäkt!!

Det har varit enormt många intresseanmälningar och de har inte kommit bara via denna sida utan från alla möjliga håll och kanter så regler i inkorgen har inte fungerat. Mailen har hamnat där de känt för det och inte där vi vill att de ska landa.

Nu hoppas och önskar vi att det går bättre för oss framöver!!

//Sussi