Blogg

Ny sida - Kull 8

Inrättat en ny sida HÄR  Hanar finns kvar att tinga.

Skärmklipp

20230626_110427


Valparna är 4 dagar

Och allt rullar på fint. 

20230624_14524420230624_145242


Välkomna Ubbe, Björn Järnsida, Harald Blåtand, Vitsärk och Kata!

Nu är vi här!!!! 

Den 21/6 föddes Athenas och Thyros 5 små valpar. Fyra pojkar och en tik. De får namnen Ubbe, Björn Järnsida, Harald Blåtand, Vitsärk och Kata . Mor och valpar mår bra men vi avvaktar ett tag med att kontakta spekulanter för att se att alla hänger med ok. Ev finns någon valp kvar att visa intresse för. 

Som det ser ut så är 3 hanar svart med tan, en hane mörkt viltfärgad och tiken svart med tan.

20230621_102538


Dag 56

Och nu är Athena hjärtat trött!! Hon har en enormt stor och tung och stenhård mage, vi gissar på väldigt mycket fostervatten, tror inte på någon jättekull även om vi såklart är förberedda för det också. Godis sugen dygnet runt trots att hon knappt får i sig den mat hon ska ha.. Lite synd att det inte finns en extra mage för godis nu... Maten får avvägas noggrant om den ska stanna kvar i magen. Lite lite för mycket så kommer allt upp. Trots att hon nu har sin mat uppdelad på många gånger om dagen. Athena i sig har troligen gått ner lite grann i vikt men magen har gått upp rejält istället... Duktig att dricka är hon så det är ju bra.

Och enormt lycklig över sina sjövilda busar därinne.. de lever om som värsta sjörövarslaget vare sig Athena vankar runt eller sover. Riktiga Skogsvettar med andra ord haha. Athena pussar sin stora mage, drar öronen så långt bak att de nästan fastnar ihop i nacken och glittrar hela hon av glädje. Vet faktiskt inte vad som skulle vinna mellan detta och jakten. Antagligen jakten men till lycka för oss älskar hon varje sekund av detta också. Men idag är hon trött och vilar. Lillan är snäll och vilar med henne.

Allt är förberett och klart men ett par dagar till får de gärna stanna kvar.

Undrar vilka de är? Längtar efter att få träffa dem!


Tjo hej

Vad det sparkar och sprattlar i magen

Bild1


Dag 53

Tänkte åka till skogen och lägga spår men det sa fröken högdräktig bestämt nej till😅. Matte som alltid annars är som bäst nr 2, mil efter husse, ska hålla sig inom taxlängdsavstånd nu när det närmar sig. Husse får däremot flyga och fara som han vill... Jaja om dryga veckan får jag åka och lägga spår hur mycket jag vill. Då har hon andra prioriteringar. Älskar att våra taxar kan vara tydliga med sina önskemål.
Hon har det tufft nu med en gigantisk stenhård mage och sjövilda busar däri. Lycklig som tusan men tröttare än tröttast❤️20230609_113040[1]


Dag 45 v.7

Oj vad tiden går fort!!! Och Athenas mage bara växer och växer och växer.... hon kallas nu för Athena och de 72 valparna . Lite lätt nervös att det är väldigt många med tanke på magstorleken... Athena i sig är i kanonbra skick, pigg och fräsch. Men det är trots allt ca 18 dagar kvar som valparna ska öka i storlek och tissarna snuddar redan vid marken..... 

Vecka 7 (dag 43-49)

Nu kan man känna fosterrörelser och ibland se det till och med. Om det bara är en el två valpar så dröjer det kanske ytterligare en tid. Under denna vecka växer kroppsbehåringen ut. Färgmarkeringen kan nu ses. Tassarna och trampdynorna är färdigbildade. Tikens buk är nu oftast tydligt förstorad. Fostren känner nu av om du klappar på tikens mage.

20230601_17414620230601_174157valpfoster v 7