Blogg

Exteriörbedömning Athena

Idag fick Athena åka på Exteriörbedömning i Ronneby då vi ansåg att förra utställningen inte alls blev korrekt bedömning och det har svidit i själen.

Idag gick det bättre och vi är mer än nöjda med VG i jaktklass!

20230423_114614 (2)20230423_114600 (2)


Uppdaterat

Valpar planeras och underflikar till den är uppdaterade!

 

20230420_141146

Trevlig helg!


Grattis Lillan..

Till Godkänt Anlag Viltspår och tack till domare Kjell Johansson!

20230416_102515~2


Tyrre BPH

Thyros har idag 15/4 genomfört BPH. Han är rätt vaktig och tuff i främmande miljöer och vill inte att främlingar kommer fram till honom innan han sagt att det är ok, (förutom här hemma, släpper vi in någon så är han hur lugn som helst). Men beskrivningen visade såklart detta och han har en 0:a på hur glad och trygg han är med främlingar och han blev såklart urförbannad när den utklädda personen fortsatte komma mot honom trots att han varnade allt han kan, högsta poäng på arg! Här ska matte skyddas och därmed basta! Han är ju en tuff grabb så han ställde sig mellan matte och den utklädda främlingen och där stod han och varnade att du tar inte ett steg till hörrududu... Det är okej! Han behöver inte älska främlingar. Det är inga problem hemma eller i jaktskogen. Och grannar och annat folk kan behöva lära sig att inte stoppa in armar i staket eller låta sina hundar stoppa in hela sina nosar bara för att de inte kan läsa att taxarna inte är på lekhumör utan de är rätt arga på inkräktare.

Men det som vi är mest intresserad av på BPH är hur hunden hanterar överraskningar, om de ältar eller släpper. Thyros är suverän!! Högsta poäng på trygg!! Han kikar upp, går fram o kollar och har släppt det hela inom loppet av några sekunder. Exakt det vi söker och hoppas på! Inga rädslor alls! 

Generellt så fick han mittenpoäng på ljudlig, jag skulle kunna lagt det ett snäpp till upp.. han låter väääldigt mycket. Och en 0:a på arg överlag. Han bryr sig inte ett dugg i om främlingar springer runt honom bara de inte kommer och ska ha kontakt innan han bestämt om han vill ha kontakt. Tycker egentligen bara att det är bra att han säger ifrån. Han går inte till anfall/attack han varnar och varnar och varnar och det är jättebra. 

Givetvis var han trygg i skotten men han funderade bra vart bytet låg.. gå över plasttak var väldigt märkligt och något han kanske inte skulle ha valt bara ändå men han gick utan större problem. Plopp-upp gubben var spännande i en sekund, skramlet la han inte ens märke till så matte fick be honom att gå och titta, han begrep inte varför och inte var den ett dugg spännande. Men då tiden räknas till att hunden har kontakt med föremålet blev poängen lite lägre när han inte såg någon anledning att kolla upp den. Mat - tja han gick ju dit och åt det som låg framme, resten kunde vara. Lek hm ja... inte heller Tyrres grej som resten av taxarna här.

Men nu har han sin rosett och vi är nöjda med beskrivningen. Den visar hur Tyrre var idag. Utan löptik hemma kanske kanske han varit lite mindre arg men att han har en tuff attityd det vet vi. Och han är ju inte lättstulen i alla fall

20230415 BPH rosett


Den som väntar på något gott.....

Eller så, väntar aldrig för länge eller?!?

Nytt under "valpar planeras".

Den eländiga Athena löper IGEN!! Det är galastopen som hon fått vid skendräktighet som orsakar detta så i framtiden får vi helt enkelt reda upp det utan den! Hon kan inte hålla på löpa på detta sätt.

I övrigt är ju jaktsäsongen slut. Den var faktiskt riktigt bra och rolig! 

Nu har vi 1000 saker inplanerade men en hel del omplanering måste också ske... saker och ting vägrar så absolut att följa min planering haha. 

Lillan ska gå viltspår. Hon har tränat nästan för mycket men det ska nog gå bra ändå. Hon är mycket spårnoga och första hunden som älskar klöven! Jippie!!

Lite utställning ska det bli också till mattes förtvivlan men det är å andra sidan matte som anmält så hon får skylla sig själv. 

Thyros ska göra BPH, grytträna och ögonlysas.

Rex har fått påfyllning av sin kemiska kastrering, den förra hann gå ur ett par månader i förväg så det är inte bara Athena som inte följer plan. Men nu är den nya i funktion och han har lugnat ner sig. Blev lite jobbigt läge när den andra gick ur för tidigt och vi har haft löp konstant sedan november... Rex har den då han fick en fruktansvärd prostatit som höll på ta död på honom. För att den inte ska komma tillbaka så måste han vara kastrerad. Men han trivs gott med livet som sådan också. Det mesta sitter i huvudet och inte mellan benen så han är en full hane i vilket fall.

Hera är förhoppningsvis på väg ur sitt löp nu. Hon är tokbusig och älskar att vara ute i hagen och härja.

Saga är Saga.. numera är det inte bara kasta boll utan också att stoppa ner bollen i dammen och se om hon får upp den eller om matte måste rycka in.

Lillan är Lillan på gott och ont. Hon har ståndskall på småfåglar och fångar dem med jämna mellanrum. Hon badar gärna i dammen och springer och springer och springer. Mycket glädje i denna skönhet.

Athena är kääääär. Och pipig och galen och hungrig och godissugen och och och... Athena extra allt som vanligt :)