HERA

SE10124/2014 Skogsvettens Hera   Födelsedatum: 2013-12-27

Ras: Tax                                                 Kön: T

Storlek: Normal                                   Chip-nr: 752098100691323

Hårlag: Strävhårig                             Färg: viltfärgad

Far: S39750/2009 Pankbodalens Bull 

Mor: SE56907/2010 Frk-Fröjd’s Freja

Genomförd BPH. DNA-test CRD-PRA FRI!

SE10124/2014 Skogsvettens Hera

Hera har utvecklats till en underbar jaktkompis och myskompis! Hon älskar allt som har med jakt att göra, men har tack och lov lärt sig att inte förfölja björn (tog ett par björnmöten innan hon gick med på att det inte var lämpligt vilt för henne). Hon har en förkärlek för älg, men visar där på att hon jagar med huvud och hon håller bra avstånd när älgen saktar ner eller stannar! Hon har inte lärt sig att ställa älgen (vilket hennes far kan) men det går bra ändå.

Då vi har högt rovdjurstryck här så har bland annat rådjuren fått ändrat beteende vid drev, en av anledningarna till att vi ännu inte startat Hera på drevprov, rådjuren går nämligen hellre på lång-skjuts än buktar och det har blivit vad Hera är van vid.

Hon har pga antingen brist på drevdjur eller pga drevdjurens ökade skygghet fått ett mycket bra och tålmodigt sök.

Hera driver det hon hittar om det är räv, rådjur, hare eller älg (skulle vildsvinet finnas här skulle hon ta det med) och hon är lika glad i allt!

Tålmodig, klok och jagar med hjärna!

Konstgryt är ingen höjdare men hon gillar naturgryt!


Vi kommer under 2017/18 att jobba på att Hera blir släppt på mark med högre population av tillåtna drevdjur och lägre rovdjurstryckför att försöka få till drevmeriter. Hon har idag drevtider, skall, sök etc för att solklart uppfylla 1:a pris de flesta gånger men, hon tar även icke tillåtna drevdjur och hon är van vid att viltet rör sig

på annorlunda sätt. För att förutsättningarna för henne att få höga drevpoäng ska ligga ”där uppe” så behöver hon få tränas på mer normal mark.

20160328

Hera är vårt främsta ”varumärke”. Lugn, trygg, stabil, mycket hjärna, mycket motor, i stort sett alltid glad och lycklig. Fantastisk nos och otrolig i skogen!

Hon har verkligen tagit det bästa av sina föräldrar och blivit till en ännu bättre utgåva! Det går inte med ord att förklara den här tjejen. Hon har allt och lite till och är dessutom riktigt snygg till och med i domarögon! Något för tuff kanske, men helt totalt orädd! Hon backar för varg i skogen men följer gladeligen björnspår.

Det bästa hon vet är hare. Hon är totalt omutbar. Har en jättelång stubin men när hon väl blir arg så blir hon det

ordentligt.. då ryker det ur öronen och lyser ur ögonen. Men hon lugnar ner sig väldigt fort.

Tyvärr har vi ju haft rovdjursproblem här där vi bor så vi kände inte att hon blivit släppt tillräckligt för att starta på drevprov under säsongen som var. Så nu får vi ta det säsongen som kommer istället. Hera är duktig men hon

har en tendens att bli för lycklig. Blir lätt så när hon oftast fått gå i ledband… vi ska också se om grävlingen utvecklats från att vara ett kramdjur till något hon kan tänka sig att skälla på, sist ville hon helst bara mysa med grävlingen som fräste och morrade mot henne.

Viltspår ska vi ta tag i igen, Hera avskyr fejkade konstspår och avslöjar dem direkt. Så det är ett aber att få henne att göra som vi vill istället för som hon vill men skam den som ger sig haha

Och så utställningar såklart.. nu har hon inte någon jaktmerit för att ställas i jaktklass än men det ska ordnas under våren.

Så det blir ett händelserikt år i Heras liv. Vår lilla prinsessa – hela flockens lilla prinsessa

Vem är Hera?

Ja Hera vår lilla prinsessa med ett rysligt humör, hon får utseende efter Rex som det ser ut, hon är den valpen som har mest hår. Men humöret kommer direkt efter mamma Freja.

Minstingen i kullen som absolut inte backar ur en fajt med Balder som är störst.. och allt som oftast är det Balder som får loma därifrån. Hon morrar och skäller och reser ragg som värsta fullfjättrade slagskämpen. Tack och lov är hon också väldigt kurig och älskar att få ligga mitt i högen av syskon när de ska sova.

Hon är den enda som pappa Rex vågar hälsa på riktigt, fast med galler imellan för säkerhetsskull man vet ju aldrig. Hera kanske kan äta upp honom Ler stort.

Hon har nu hamnat som minst igen när Tor tagit itu med tillväxten och då hon är tik så kommer hon nog att hålla sig som minst.

Vår lilla Hera

Hera är den som gjort största rusningen i vikt. Hela 392 % hade hon gått upp från födsel till den 13/1. Nu väger hon 856 gram och är näst minst men absolut tuffast:) Hera är den enda tösen i gänget. Hon var absolut minst med sina 174 gram när hon föddes och den enda som inte var igång direkt utan som vi fick ge lite extra omsorg till för att hon skulle starta upp. Det har hon dock tagit igen med råge för är det någon som styr och ställer så är det Hera.

Hon slänger med brorsorna hit och dit och är alltid ute på upptåg när hon inte sover eller äter.. hittar henne ofta i ett helt annat hörn av bädden än de andra och kommer det inte mjölk direkt när hon börjar tussa så blir hon vansinnigt arg! Nu väger Hera 536 gram och har klättrat förbi brorsan Tor i vikt och är på väg mot resten 🙂

Minstingen Hera

Absolut minst i kullen med sina 174 gram vid födseln men med mest humör utav dom alla Ler stort. Hon blir kvar här hos oss!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.