Augusti är här!

Och därmed har grytjaktsäsongen dragit igång. Här blev det inte riktigt som tänkt. I och med att Hera gick tom så var tanken att både hon och Saga skulle börja om med grytträning men Hera har bestämt att hon är dräktig och att ALLT hon ser är valpar, dessutom har hon samlat på sig vätska så hon ser ut som en liten boll haha. Känns inte direkt som läge att skicka in henne i konstgrytet när hon dels är en boll och dels med allra största sannolikhet bara skulle ligga och mysa åt grävlingen för att den är ju säkerligen en valp den med… hon har ju haft de tendenserna förr… Inte heller tänker vi skicka ner henne i naturgryt denna säsong innan den här skendräktigheten är över.. tror inte grävlingen/räven går med på att agera valp åt henne och misstänker starkt att hon för tillfället saknar det vett som krävs i gryt för att förstå att grävlingen/räven kanske inte direkt uppskattar hennes besök. Känns som att det skulle kunna sluta illa. *dunkar pannan i väggen* men det är som det är. Matte har bestämt att det blir Finland och grytläger där nästa sommar!

Saga får ju däremot inte göra något på det Finska grytlägret eftersom hon är dvärg, så hon ska få grytträna här hemma. Möjligen kan hon bli mer intresserad av grävlingen i konstgryt om hon slipper ha syrran med sig. Hon ska få lillhusse Viktor som tränare dessutom så hoppas vi mycket på att det går vägen nu och att hon inte bara vill springa i gångarna efter några korta skäll på grävlingen utan att hon faktiskt gör som det är tänkt. Som grythund är hon smidig och bra och har rätt mentalitet men det är ju det där gallret som gör att de inte tar det på allvar. Men vi har en PLAN för det.

Överlag så tar Viktor över en stor del av träning av just Saga. Han ska förvisso studera heltid men delvis på distans så nu ska han få visa vad han går för haha.

Ha nu det absolut bäst!! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.